CUPCAKE

Dünya genelinde nam salmış, mini mini 

renkli kekler: Cupcake ! 

Kalktım sana kek yaptım , kop gel beraber yiyelim.






ÇİKOLATALI CUPCAKE 

Keki için ; 


  • 1 paket vanilya 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • ½ çay bardağı zeytinyağı 
  • ½ su bardağı süt 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 2 adet yumurta 


Kreması için ; 


  • 90 gr bitter çikolata 
  • 1 su bardağı çiğ krema 
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri 
  • 1 paket toz kremşanti 



Yapılışı ;


Küçük bir tencerede çiğ kremayı düşük ateşte kaynatın.Krema kaynayınca ocaktan alın.Bitter çikolataları küçük küçük parçalayın, kremayı üzerine ekleyin ve karıştırıp kendi sıcaklığıyla erimesini bekleyin.Eritilmiş çikolatanın oda sıcaklığında ılımasını sağlayın.Toz kremşanti ve pudra şekeri ekledikten sonra mikser ile yüksek devirde çırptıktan sonra 1 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın.Toz şeker ve yumurtaları derin bir kapta mikser kullanarak hızlı ayarda çırpın.Karıştırma işlemine süt,vanilya,rendelenmiş limon kabukları ve zeytinyağını ekleyerek devam edin.Ardından elekten geçirdiğiniz unu,kabartma tozunu ve kakaoyu karışıma ekleyip tahta kaşıkla hızlı bir şekilde karıştırın.Muffin kalıbının içerisine küçük kağıtlar yerleştirerek cupcake harcını 3’er yemek kaşığı olmak üzere teker teker doldurun.Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın ve kalıbı 20 dakika kadar fırında bırakın.Muffin kalıbını fırından çıkartıp 5 dakika oda sıcaklığında bekletin.Cupcakelerin üzerlerine krema kaplamak için kıvamını almış olan krema karışımını sıkma torbasına koyun.Sonra uç kısmından sıkarak cupcakeleri kremayla kaplayın.Dilerseniz çikolata parçalarıyla dilerseniz de farklı marmelatlar kullanarak süsleme yapın.
 Afiyet Olsun ❤

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder