Dünya genelinde nam salmış, mini mini
renkli kekler: Cupcake !
Kalktım sana kek yaptım , kop gel beraber yiyelim.
ÇİKOLATALI CUPCAKE
Keki için ;
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- ½ su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
Kreması için ;
- 90 gr bitter çikolata
- 1 su bardağı çiğ krema
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket toz kremşanti
Yapılışı ;
Küçük bir tencerede çiğ kremayı düşük ateşte kaynatın.Krema kaynayınca
ocaktan alın.Bitter çikolataları küçük küçük parçalayın, kremayı üzerine
ekleyin ve karıştırıp kendi sıcaklığıyla erimesini bekleyin.Eritilmiş çikolatanın
oda sıcaklığında ılımasını sağlayın.Toz kremşanti ve pudra şekeri ekledikten
sonra mikser ile yüksek devirde çırptıktan sonra 1 saat kadar buzdolabında
soğumaya bırakın.Toz şeker ve yumurtaları derin bir kapta mikser kullanarak
hızlı ayarda çırpın.Karıştırma işlemine süt,vanilya,rendelenmiş limon
kabukları ve zeytinyağını ekleyerek devam edin.Ardından elekten
geçirdiğiniz unu,kabartma tozunu ve kakaoyu karışıma ekleyip tahta kaşıkla
hızlı bir şekilde karıştırın.Muffin kalıbının içerisine küçük kağıtlar
yerleştirerek cupcake harcını 3’er yemek kaşığı olmak üzere teker teker
doldurun.Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın ve kalıbı 20 dakika kadar
fırında bırakın.Muffin kalıbını fırından çıkartıp 5 dakika oda sıcaklığında
bekletin.Cupcakelerin üzerlerine krema kaplamak için kıvamını almış olan
krema karışımını sıkma torbasına koyun.Sonra uç kısmından sıkarak
cupcakeleri kremayla kaplayın.Dilerseniz çikolata parçalarıyla dilerseniz de
farklı marmelatlar kullanarak süsleme yapın.
Afiyet Olsun ❤
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder