Mevsimin olmazsa olmaz meyvelerinin şahı : Ayva ! Her tatlıya çok yakışan ayva, tarta nasıl lezzet kattı nasıl…
AYVALI TART
Hamuru için ;
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- 100 gram tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için ;
- 3 adet ayva
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı ;
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp, yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edip, streç filme sarın. Buzdolabında 35-40 dakika bekletin. Ardından un ile hamuru açın. Yağlanmış tart kalıbına hamuru yayın. Çatal ile üzerini delip, 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Tereyağını eritip içerisine şeker, tarçın ve limon suyunu ilave edin. Ayvaları dilimleyin. Fırından çıkan hamurun üzerine ayvaları dizin. Üzerine şekerli sostan sürüp tekrar fırınlayın. Ayvalar yumuşayıp, renk değiştirene kadar pişirin.
Afiyet Olsun ❤
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder